"BEZ RUSIJE NEMA MIRA U EVROPI": Austrijski poslanik navodi da će embargo na gas potpuno uništiti privredu EU

Novosti online

19. 09. 2022. u 07:50

BEZ Rusije nema mira u Evropi - izjavio je poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) Rajnhard Beš.

БЕЗ РУСИЈЕ НЕМА МИРА У ЕВРОПИ: Аустријски посланик наводи да ће ембарго на гас потпуно уништити привреду ЕУ

Foto: Profimedia

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Kronen cajtung", kazao da je potrebno sačuvati osnovu za razgovor sa Rusijom, jer će i nakon rata i posle Vladimira Putina postojati Rusija.

- Potreban nam je razgovor sa Rusima ako ne želimo da uništimo potpuno privredu Evrope embargom na gas - objasnio je on.

Beš smatra da je Austrija trebalo na početku rata više da se angažuje kao neutralna zemlja, jer je imala mogućnosti da uspostavi vezu sa Rusijom.

 

Dodao je da je s tim u vezi mađarski premijer Viktor Orban spretniji.

- On se priključuje pojedinim sankcijama, ali nije spreman da učestvuje u nekontrolisanom zatezanju sankcija. To podržavam. Niko nema ništa protiv zaplene jahti oligarha, ali kod teme gasa se radi o potrebama evropske privrede. Većina preduzeća zavisi od gasa. Ako stanu isporuke gasa pada privreda - ukazao je on.

Beš smatra da EU dozvoljava da klizi u pravcu samouništenja i rata, na čijem kraju će ne samo SAD, već i Kina i Indija biti treća "nasmejana strana".

- Mi Evropljani je trebalo da povučemo pouke iz dva svetska rata. Trebalo je da budemo samopouzdaniji i jasno ukažemo da se radi o evropskim interesima i miru. Bez Rusije, a toga moramo biti svesni, u Evropi neće biti mira - podvukao je on.


BONUS VIDEO: Ruska moć na vojnoj vežbi "Vostok 2022"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili