U toku je 199. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ruska vojska je zaustavila ukrajinske napada u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga, ali je u Harkovskoj oblasti situacija i dalje složena. U ovom trenutku nastavlja se evakuacija civilnog stanovništva.

Komentari (18)

Goca

10.09.2022. 12:29

Ruska vojska se cestito bori protiv nacizma. Svako iole normalan nikada nece podrzati vojsku sa nacistickim obelezjima. Dragi rusi uvek ste ih pobedjivali , a sigurno ce te i sada. Razumni i pravedni su uz vas???

Vlajko

10.09.2022. 15:23

Ovo je velika zaj…….,pola godine rat u Ukrajini a Kijev nije ni dirnut,da su Ameri oni prvo bi unistili Kijev pa ostalo i rat bi se zavrsio odavno! Sad jedno selo ti pa opet ja i ljudi samo ginu! A i nece me nikako cuditi da uz pomoc Nato oruzja i Krim ima da povrate!

dbz

10.09.2022. 15:47

Ukrajinci sada očigledno izvode neku vrstu "ardenske" ofanzive (zapravo, avanture) kako bi zapadnim pokroviteljima, a prvenstveno SAD, dokazali da ogromne svote i naoružanje koje od njih dobijaju ipak imaju nekog efekta na terenu. Ovo mi više liči na veliki PR projekat kojeg su zapadni političari i njihovi propagandni medijski timovi instruisali da bi svoju sve skeptičniju javnost ubedili da sipanje oružja i para u ukrajinski "bezdan" donosi neke rezultate, a sve kako bi dobili još par meseci za nastavak istog dijaboličnog biznisa. Pravo pitanje je kako zamišljaju da će ti ograničeni rezultati na terenu biti zadržani bez avijacije tj. masovne podrške iz vazduha i bez ogromne logistike, po svim aspektima. Nastavak pitanja je kako zamišljaju da će taj ratni PR projekat biti nastavljen u državi kojoj je namenska industrija već de fakto uništena, vojna infrastruktura najvećim delom razorena, logistika sa svakom novom sednicom sukoba biva sve košmarnija, a da se i ne govori o popuni jedinica kvalitetnim kadrovima. S druge strane, ostaje misterija zašto Rusija dozvoljava taj halabučni medijski "trijumfalizam" koji de fakto prolongira i produbljuje sukob, odnosno zašto se uzdržava od pojačavanja dejstava po široj skali ciljeva (što je neophodno u sukobu ovakvih razmera, ako se želi njegovo relativno brzo okončanje). Ponekad imam utisak da je Rusija ušla u ring sa jednom svezanom rukom, što druga strana (tj. druge strane) ne oklevaju da iskoriste. Sedam meseci od početka sukoba, to mi jednostavno ne deluje kao preterano delotvorna strategija za brzo i potpuno ostvarenje ciljeva.

Ivo

10.09.2022. 16:55

Još je kralj Milan, posle katastrofe od Sanstefanskog mira 1878. godine, rekao da će Srbi biti najveći tragičar istorije zbog neobuzdane i opasne rusofilije. Mi nešto od njih očekujemo nemoguće. Oni su posle Gorbačova i Jeljcina drugorazredna sila ipak. Ako se povlače pred Ukrajinom a to nazovu pregrupisavanje, onda se treba zapitati za našu jadnu sudbinu i prestati fantazirati o Rusima, već gledati kako mi, koji smo opkoljeni sa Nato sa svih strana, kako da preživimo.

Bezanija

10.09.2022. 20:31

Na srpskom se to kaze opsta bezanija glavom bez obzira, na ruskom stratesko pregrupisavanje… najbolje strateski da se cela ruska vojska pregrupise oko Moskve i da cuvaju Kremlj… ovo je nevidjena bruka i debakl za Ruse.. kako trpe nesposobnog Putina to mi nije jasno…

ShonsonKD

10.09.2022. 20:31

Do danas sam stvarno vjerovao u snagu ruske vojske i države! Od danas više ne, obična hrpa nesposobnjakovića i pijanaca! Sram ih bilo poginulih drugova i štete na svim stranama! Istorijska bruka i ljaga je pala i na Rusiju kao državu a naročito vojsku!

Vladan

10.09.2022. 21:55

Kako su jedva cekali ovi sto mrze Rusiju da pljuju,samo ne znaju da treba zadrzati ovo sto se povrati,videcemo koliko ce to trajati..polako sve cemo videti za par dana..

Marsovac

10.09.2022. 22:25

Dosta lose vesti po Americkim medijima Rusi gube na svim frontovima .Neverovatno da su toliko slabi,citav svet je ocekivao vise od Ruske vojske ali su podbacili na svim poljima.Za pripreme ofanzive se znalo vec nekoliko meseci i da se nije organizovla odbrana je za neverovasti i nebi bilo niko cudo da se povuku,Nemaju hrabrosti da otvoreno optuze Ameriku za direktno ucesce u ratu.Kako Ukrajinci pogadaju i pronalaze skladist u pozadini,naravno da Amerikanci im daju ciljeve i GPS .

Hahahahsaa

11.09.2022. 05:11

Opsta bezanija i panika… razbijaju ih Ukrajinci u paramparcad… vrlo brzo sledi puc i svrgavanje putina sa trona zbog katastrofe koju je doneo Rusiji… a onda sledi raspad ruske Federacije… izaci ce ogromna vecina republika iz njenog sastava… ni nuklearne bombe nece to spreciti.. blizu je KONJEC… spasibo za druzba

Marko

12.09.2022. 00:18

GDE JE RAT TU JE SMRT NEDUZNI A GE JE SMRT NEMA NARODA STARO PRAVILO.RATOVE VODE LOPOVI KOJI ZELE TUDJE A TO JE ZLATO, RUDNO BOGASTVO KADA POKRADU OSTAVE DRZAVU I NAROD U HAOSU...MAFIJASKA POLITIKA VLADA SVETOM...

Kisbudapest

12.09.2022. 01:21

Rat je mnogo uzasniji od toga, narocito za civile, da bi bio pravedno sredstvo resenja problema medju politicara nesposobnih za kompromis. Dakle ja sam uvek pored onog ko je napadnut, svejedno o kojoj naciji je rec.