KAMILA POSTAJE KRALJICA KAD KRUNIŠU ČARLSA: Osuđivali su je i okarakterisali kao rasturačicu brakova

Novosti online

09. 09. 2022. u 13:48

OKARAKTERISANA kao rasturačica brakova i to ne samo od strane Dajane, princeze od Velsa, supruga kralja Čarlsa Kamila biće krunisana za kraljicu kada on bude krunisan za kralja.

КАМИЛА ПОСТАЈЕ КРАЉИЦА КАД КРУНИШУ ЧАРЛСА: Осуђивали су је и окарактерисали као растурачицу бракова

Foto: EPA

Iskrena želja kraljice Elizabete Druge, koja je istaknuta u poruci objavljenoj uoči njenog platinastog jubileja u februaru ove godine, bila je da će Čarlsova supruga biti poznata po njegovom stupanju na presto kao kraljica supruga.

To je ista titula koja je dodeljena Elizabeti, supruzi kralja Džordža VI, koja je posle monarhove smrti dobila titulu kraljice majke, prenosi Gardijan.

- Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu - napisala je kraljica.

Čarls je dugo želeo da Kamila ponese titulu kraljice.

Navodno, pošto ju je Dajana privatno opisala kao "rotvajlera", izgledalo je da je Kamila osuđena na neodobravanje britanske javnosti nakon bombastičnog intervjua iz 1995. za Bi-Bi-Si u kojem se princeza od Velsa žalila da ih je troje u braku, misleći na dugogodišnju ljubavnu aferu između njenog supruga i Kamile.

Foto: Profimedia

Šuškalo se da je Kamila bila u vezi sa princem dok je bio u braku sa Ledi Di, a krajem 1992. su mediji objavili stenograme tajnih Čarlsovih razgovora sa Kamilom, što je bio konkretan dokaz da se brak miljenice nacije raspada.

Dajana je pokušala da se ubije, a kada u tome nije uspela, odlučila je da se razvede. Čarlsu je, doduše, dala još jednu šansu, a uslov je bio da prestane da se viđa sa Kamilom, ali on na to nije pristao. Tada su počeli odvojeno da žive.

Čarls se zaljubio u Kamilu 70-ih godina prošlog veka. Čekala ga je decenijama i zbog njega je istrpela prezir i osude Britanaca i sveta, a onda su se konačno 2005. venčali. Ljubav traje i danas.

Nakon Dajanine smrti 1997. godine, trebalo je dve godine da se prestolonaslednik i njegova partnerka pojave u javnosti. Prvi put su se zajedno pojavili na rođendanskoj zabavi Kamiline sestre u londonskom hotelu Ric.

Foto: AP

Ali sledeće godine, kraljica je dala znak odobravanja tako što je prisustvovala ručku sa Čarlsom i Kamilom.

Kamila se brzo sprijateljila sa članovima britanske kraljevske porodice, a posebno sa Kejt Midlton (40).

Mnogi joj nisu oprostili to što je Dajana zbog nje patila, ali barem su dokazali, ističu oni koji su upoznati u događaje sa dvora, da je to bila ljubav za koju se isplatilo boriti.

Prisetimo se, kraljica Elizabeta Druga preminula je u dvorcu Balmoral, saopštili su iz Bakingemske palate. Imala je 96 godina i bila je najduže vladajući britanski monarh.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNE VESTI U DOMU GLUMICE Vićentijevićeva slomljena: Čuvam te zauvek, putuj