POGLEDAJTE - DEJSTVO KOZAČKE ARTILJERIJE POD SOLEDAROM: Za suzbijanje utrvrđenih tačaka koriste haubice kalibra 152mm (VIDEO)

P. Z. S. /telegram rybar

17. 08. 2022. u 16:21

JEDINICE 6. kozačkog puka NM LPR prve su stigle do Soledara i učvrstile se na istočnoj periferiji naselja, zauzevši teritoriju fabrike KNAUF-gips.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ДЕЈСТВО КОЗАЧКЕ АРТИЉЕРИЈЕ ПОД СОЛЕДАРОМ: За сузбијање утрврђених тачака користе хаубице калибра 152мм (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Dalje napredovanje duboko u grad otežava prisustvo velikog broja vatrenih tačaka i dobro ukopanih položaja Oružanih snaga Ukrajine. Za njihovo suzbijanje koriste se haubice Msta-B kalibra 152 mm.

Artiljerci sprovode preciznu vatru po identifikovanim ciljevima, otežavajući dopremanje pojačanja i municije u Soledar, kao i kretanje ukrajinskih formacija po gradu.

Objektivnu kontrolu štete nanetu udarima artiljerije obezbeđuju ekipe dronova.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)