BESMISLEN OTPOR: "Zelenski mora da sedne za pregovarački sto, pre nego što to postane prekasno"

Novosti online

13. 08. 2022. u 14:02

ZA Ameriku bi bilo najbolje rešenje da primoraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara sa Rusijom kako bi izbegli poraz, rekao je u subotu za "TASS" direktor severnoameričkog odeljenja ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Darčijev.

БЕСМИСЛЕН ОТПОР: Зеленски мора да седне за преговарачки сто, пре него што то постане прекасно

Foto AP

- Da bi se izbegao ponižavajući poraz kao što je nedavno bio slučaj u Avganistanu, za Vašington bi bilo najbolje rešenje da primora Zelenskog da zaustavi besmisleni otpor i vrati se za pregovarački sto pre nego što bude prekasno - naglasio je Darčijev.


Međutim, Sjedinjene Države ne žele čuju argumente Moskve, istakao je visoki diplomata.

- Američki zvaničnici bi trebalo bi da poslušaju, na primer, upozorenje Sergeja Lavrova koji je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom rekao da nastavak jačanja ukrajinske vojske sa američkim i NATO oružjem samo produžava agoniju kijevskog režima, razvlačeći sukob i umnožavajući broj žrtava - zaključio je on.

Podsetimo, Dračijev je takođe rekao da će isporuke zapadnog oružja dugog dometa kijevskom režimu samo će proširiti teritorijalne ciljeve ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)