ELIMINISANO 100 PRIPADNIKA VSU I PLAĆENIKA: Pogođeno mesto razmeštaja deantno-jurišne brigade

P. Z. S. /mo rusije

25. 07. 2022. u 18:31

VIŠE od 100 nacionalista i stranih plaćenika poginulo je u naselju Konstantinovka Donjecke Narodne Republike.

ЕЛИМИНИСАНО 100 ПРИПАДНИКА ВСУ И ПЛАЋЕНИКА: Погођено место размештаја деантно-јуришне бригаде

Foto RIA Novosti

Oni su stradali u udaru preciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremeno mesto razmeštaja 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa udarima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine.

Tokom dana pogođeno je šest komandnih i osmatračničkih punktova, uključujući jedinice 60. pešadijske brigade u Orehovskom rejonu Zaporoške oblasti, 113. brigade teritorijalne odbrane u Klugino-Baškirovskom i Čugujevskom rejonu Harkovske oblasti.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni