SAUDIJSKI PRINC ODBRUSIO BAJDENU: Na optužbe o ubistvu Kašogija uzvratio podsećanjem na američke zločine u Iraku, Abu Graibu

D. D. S.

18. 07. 2022. u 14:36

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman podsetio je Vašington na duge tragove "grešaka" u Iraku i Avganistanu, pošto se predsednik SAD Džozef Bajden suočio sa njim zbog jezivog ubistva kolumniste "Vašington posta" Džamala Kašogija. Iako je Saudijska Arabija priznala "greške" u aferi Kašogi, "preduzela je sve mere da spreči slične greške u budućnosti", rekao je prestolonaslednik, kog nazivaju akronimom MBS.

САУДИЈСКИ ПРИНЦ ОДБРУСИО БАЈДЕНУ: На оптужбе о убиству Кашогија узвратио подсећањем на америчке злочине у Ираку, Абу Граибу

Mohamed bin Salman, Foto EPA

Kako prenosi agencija Rojters, MBS je pokušao da umanji značaj ubistva novinara, koji je ubijen i potom raskomadan u saudijskom konzulatu u Turskoj 2018. godine, upirući prstom u sumnjivu evidenciju SAD o kršenju ljudskih prava. On je naveo nedavno ubistvo palestinsko-američke novinarke Širin Abu Akleh, nastradale tokom izraelske racije na Zapadnoj obali.

- Sjedinjene Države su takođe napravile niz grešaka kao što je incident sa zatvorom Abu Graib u Iraku i druge - istakao je prestolonaslednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi