CRNA RUPA KOJA SE KREĆE ULICAMA: Neobični „porše 911“ deluje čudno dezorijentišuće i neprirodno, a dolazi iz Zemlje izlazećeg sunca (VIDEO)

Novosti online

14. 07. 2022. u 20:23

NEOBIČNI „porše 911“, koji deluje čudno dezorijentišuće i neprirodno, dolazi iz Zemlje izlazećeg sunca, a njegova boja treba da stvori efekat crne rupe.

ЦРНА РУПА КОЈА СЕ КРЕЋЕ УЛИЦАМА: Необични „порше 911“ делује чудно дезоријентишуће и неприродно, а долази из Земље излазећег сунца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vlasnik radionice „Pit van kastoms“ u Japanu je odlučio da ofarba poznati sportski automobil specijalnom bojom pod nazivom Musou Black koja apsorbuje 99,6 odsto svetlosti.

Boju proizvodi japanska kompanija „KoPro“ i navodno je to najcrnja akrilna boja na bazi vode na svetu koja može da apsorbuje do 99,6 odsto svetlosti koja pada na nju.

Zanimljivo je da ovaj po meri ofarbani „porše 911“ nije najcrnje vozilo na svetu.

Najcrnji automobil je prilagođeni „BMV iks 6“ koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine. Vantablack premaz na ovom automobilu je toliko taman da odbija manje od jedan procenta svetlosti što oduzima trodimenzionalnost automobilu i savršeno skriva sve linije karoserije i dizajnerske karakteristike.

- Da budem iskren, većina poznatih proizvođača automobila je kontaktirala s nama, još od prvog dana kada smo plasirali originalni materijal 2014. godine, ali smo uvek davali negativan odgovor. Delom i zbog činjenice da smo potpuno odgovarajuću boju dobili tek kada smo došli do Vantablack K2. Kada su nam se obratili iz BMV-a, još smo oklevali, ali novi Iks 6 je izgledao tako neverovatno drugačije da se boja zaista odlično uklopila - navodi Ben Jensen, pronalazač boje Vantablack i osnivač kompanije za proizvodnju boja.

Prošle godine, jedan jutjuber je slučajno na ulici uspeo da snimi i jedan „ferari“ koji je bio ofarban istom bojom kao pomenuti BMV.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!