LUKAŠENKO PROGOVODIO O PODELI SVETA: "Sledeći okršaj biće u Srednjoj Aziji"

Novosti onlajn

03. 07. 2022. u 09:30

SLEDEĆI okršaj u borbi za preraspodelu sveta biće u Srednjoj Aziji, simptomi toga su se već pojavili, smatra predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО ПРОГОВОДИО О ПОДЕЛИ СВЕТА: Следећи окршај биће у Средњој Азији

Foto: EPA

- Amerikanci hoće da dominiraju... žele unipolarni svet, a one koji dižu glavu bombarduju... Razlog je nastanak novih odnosa u svetu – multipolarnosti. Danas se vodi borba ne samo za naš postsovjetski prostor, njegov evropski deo, danas je počela borba za Srednju Aziju, gde su i naše (bivše sovjetske) republike - rekao je Lukašenko povodom Dana nezavisnosti zemlje.
 
On je naglasio da je nakon masovnih protesta u Kazahstanu ranije ove godine upozoravao na opasnost od destabilizacije situacije u Uzbekistanu.
 
- Pogledajte – Republika Karakalpakstan... navodno nešto nije navedeno u ustavu i sada se ona podigla. Ne, počeli su da uzdrmavaju Uzbekistan. I danas se već izjavljuje da su tamo stranci umešali ruke. Oni neće otići iz Kazahstana. Tamo je situacija komplikovana - rekao je Lukašenko.
 
Prema njegovim rečima, „Srednja Azija se, kao i mi, našla između dve vatre: s jedne strane su Evropljani i Amerikanci, sa druge – Kina koja u veoma pomaže Srednjoj Aziji da opstane. Ovaj okršaj će biti u Srednjoj Aziji u najskorije vreme, simptomi toga su se već pojavili“, zaključio je beloruski predsednik.
On je naglasio da će „svet biti podeljen“.
 
(Sputnjik)
 
BONUS VIDEO:

DA LI JE SUKOB U UKRAJINI OGOLIO NAMERE ZAPADA? Milovan Danojlić - ispovest za nedeljne "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu