ŽESTOKE BORBE U DNR: Rusi ušli u Bahamut, u toku borbe za Privoljnoje, desant preko Severskog Donca

P. Z. S. / riafan.ru

28. 06. 2022. u 16:05 >> 16:14

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У ДНР: Руси ушли у Бахамут, у току борбе за Привољноје, десант преко Северског Донца

Foto AP

Prema poruci vlade DNR, šef Jakutije Ajsen Nikolajev i šef administracije grada Kirovskoje Sergej Ermakov potpisali su sporazum o saradnji.

Takva pomoć je od vitalnog značaja za gradove Donbasa, koji redovno postaju meta napada kijevskog režima. Vatra po mirnim naseljima nesmetano traje. Samo ujutru ukrajinski nacionalisti su izvršili nekoliko napada na Pantelejmonovku, Dolomitnoe, Golmovskij, Gorlovku, Jasinovatu i Novobahmutovku. Trenutno nisu objavljene informacije o žrtvama, ali se takve informacije redovno pojavljuju u jutarnjem sažetku vlasti DNR. Naime, samo u protekla 24 sata u republici je poginulo pet osoba, a više od 20 je povređeno.

Mapa riafan.ru

U međuvremenu, borbe se nastavljaju u pravcu Bahmuta. Ukrajinski zvaničnici kažu da je neophodno dodatno ojačati odbranu okružnog centra, koji je važan logistički centar za Oružane snage Ukrajine. Međutim, ruske jedinice se već nalaze na periferiji naselja: žestoki sukobi se vode u Zajcevu, Pokrovskom i Klinovom.

Takođe, kombinovani odredi savezničkih snaga jurišaju na utvrđenja koja je podigao neprijatelj duž reke Severski Donec, prenosi NM DNR.

U regionu Privoljnoje, odjednom je zabeleženo nekoliko različitih odreda nacionalista, koji nemaju zajedničku kontrolu. Branitelji Donbasa planiraju da otklone ovu pretnju što je pre moguće.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!