LISIČANSK BRANI 120 FRANCUZA, BRITANACA I AMERIKANACA: U toku su ulične borbe, ruski specnaz zauzeo predgrađe

Novosti online

26. 06. 2022. u 19:01

SNAGE LNR uz podršku ruskih specijalnih snaga zauzele su selo Borovsko u predgrađu Lisičanska, saopštio je novinarima zvanični predstavnik Narodne milicije republike Ivan Filiponjenko.

ЛИСИЧАНСК БРАНИ 120 ФРАНЦУЗА, БРИТАНАЦА И АМЕРИКАНАЦА: У току су уличне борбе, руски спецназ заузео предграђе

Foto Profimedia

U Lisičansk se zabarikadirali poljski plaćenici i 120 Francuza, Britanaca i građana SAD, saopštio je pomoćnik ministra policije LNR Vitalij Kiseljov.

U toku su ulične borbe savezničkih snaga i stranih plaćenika.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, su oslobođeni u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NAJLAKŠI I NAJTEŽI JEZICI ZA UČENJE: Postoji pet kategorija - vidite u kojoj se nalazi SRPSKI