ZA JEDAN DAN UKLONILI 700 MINA: Ruski demineri u DNR i LNR neutrališu eksplozivne naprave

P. Z. S. / ria.ru

07. 06. 2022. u 20:53

RUSKI saperi (demineri) su za jedan dan neutralisali 738 eksplozivnih objekata u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, izjavio je u utorak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarno reagovanje.

ЗА ЈЕДАН ДАН УКЛОНИЛИ 700 МИНА: Руски деминери у ДНР и ЛНР неутралишу експлозивне направе

Foto printsskrin rt.com

-Odredi za razminiranje Oružanih snaga Ruske Federacije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije obavljaju zadatke čišćenja teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike od eksplozivnih objekata. Ukupno je provereno 2877,06 hektara (od toga 43,03 hektara dnevno dnevno). ); 35 objekata (od toga 13 društveno značajnih objekata); jedan most i 9,64 km puteva. Detektovano je i neutralisano 14.881 eksplozivnih objekata, od toga 738 dnevno, rekao je on.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je „zaštititi ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruska armija je do kraja marta završila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati