KADIROV OBJAVIO SNIMKE BORBI: Nova taktika uništavanja neprijatelja (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

07. 06. 2022. u 16:10

RUSKE trupe i jedinice Narodne milicije LNR pokrenule su masovnu ofanzivu na teritoriju republike, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

КАДИРОВ ОБЈАВИО СНИМКЕ БОРБИ: Нова тактика уништавања непријатеља (ВИДЕО)

Foto printskrin instagram kadyrov_95

On je na Telegram kanalu objavio snimke aktivnih borbi u šumama i stambenim naseljima, na snimku se vide i uništeni ukrajinski militanti i oružje koje su čečenski borci dobili od neprijatelja.

"Čečenske jedinice, zajedno sa drugim vojnim formacijama Rusije i LNR, sprovode masovnu ofanzivu na položaje ukrajinskih nacionalista. Koristeći novu taktiku, postale su mnogo efikasnije u uništavanju neprijateljske tehnike i odbrambenih položaja", napisao je on.

Foto Printskrin

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je 97 odsto teritorije LNR već oslobođeno.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je „zaštititi ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruska armija je do kraja marta završila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest