SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HOLANDIJU: Počelo suđenje za ubistvo popularnog novinara Pitera de Vrisa

Srna

07. 06. 2022. u 18:14

U Holandiji je danas počelo suđenje osumnjičenom naoružanom napadaču i njegovom pomagaču u slučaju ubistva slavnog holandskog kriminalističkog reportera Pitera de Vrisa, a dvojica muškaraca bi se mogla suočiti sa doživotnim zatvorom ako budu osuđena.

СЛУЧАЈ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО ХОЛАНДИЈУ: Почело суђење за убиство популарног новинара Питера де Вриса

Foto: EPA

De Vris je ubijen prošlog jula na prometnoj ulici u Amsterdamu. Ubistvo je izazvalo izliv tuge i besa širom zemlje, kao i zabrinutosti u vezi sa sposobnošću kriminalnog podzemlja da eliminiše istaknutu javnu ličnost koju smatra pretnjom.

De Vris /64/ je bio popularno TV lice, poznat po svojim programima u kojima je često radio sa porodicama žrtava i neumorno pratio nerešene slučajeve. U prošlosti je dobijao pretnje, ali je odbio obezbeđenje.

Tužioci koji su danas izneli svoj slučaj rekli su da se 22-godišnji Holanđanin i 36-godišnji državljanin Poljske suočavaju sa optužbama za ubistvo i nelegalno posedovanje vatrenog oružja.

Njih dvojica su uhapšena nekoliko sati nakon pucnjave na holandskom auto-putu u navodnom vozilu za bekstvo. Policija je saopštila da je oružje koje je navodno korišćeno za ubistvo De Vrisa pronađeno u automobilu.

Osumnjičeni Holanđanin Delano German rekao je sudijama da ne želi da komentariše optužbe. Drugi osumnjičeni, identifikovan kao Kamil Egijert, rekao je sudu da nije odgovoran za ubistvo.

- Moja uloga u svemu je bila samo da vozim, nisam znao ništa o ubistvu i nisam nikoga ubio, rekao je sudijama.

Slučaj koji je otvoren danas odnosi se samo na počinioce krivičnog dela, a istraga o nalogodavcima se nastavlja, rekli su tužioci.

 

BONUS VIDEO: UBISTVO U RAKOVICI: Iz vatrenog oružja usmrtio stanodavca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna