SAD MORA PRESTATI DA UPUMPAVA NOVAC I ORUŽJE U UKRAJINU Novinar NJujork Tajmsa: "Moramo razmišljati o pametnijoj strategiji"

R. V.

05. 06. 2022. u 11:24

SAD bi trebalo da prestanu da upumpavaju oružje i novac u Ukrajinu i razmisle o pametnijoj strategiji za rešavanje sukoba, piše kolumnista Ros Daudet u tekstu za "Njujork Tajms", prenose RIA Novosti.

САД МОРА ПРЕСТАТИ ДА УПУМПАВА НОВАЦ И ОРУЖЈЕ У УКРАЈИНУ Новинар Њујорк Тајмса: Морамо размишљати о паметнијој стратегији

Foto AP

Novinar smatra da bi u bliskoj budućnosti sukob u Ukrajini mogao da pređe u zamrznutu fazu, a pod tim uslovima SAD moraju da odustanu od velike podrške kijevskim vlastima.

Foto: Printskrin/www.nytimes.com

- U ovom slučaju, naš plan ne može biti takav da ispisujemo beskonačne čekove a da istovremeno pustimo Ukrajince da sami kontrolišu način na koji će se koristiti naše oružje - rekao je autor.

Daudet je dodao da Vašington treba da prestane da finansira samo Ukrajinu, pošto je obezbedio podršku Evropske unije.

- Ako se Kijev i Moskva kreću ka višegodišnjem zamrznutom sukobu, moraćemo da gurnemo Ukrajinu ka najrealističnijoj, a ne najambiciozniji vojnoj strategiji - primetio je publicista.

Ranije su SAD objavile sporazum o isporuci višecevnih raketnih sistema HIMARS Ukrajini, pod uslovom da ih Kijev ne koristi za udare po ruskoj teritoriji.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je javno obećao da će se povinovati ovom zahtevu. Istovremeno, poslanik Vrhovne rade Jegor Černjev nije isključio mogućnost udara na rusku teritoriju raketama koje su isporučile SAD.

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku