POGAĐAĆEMO CILJEVE KOJE DO SADA NISMO Putin upozorio Zapad na posledice isporuke raketa većeg dometa Ukrajini

R. V.

05. 06. 2022. u 10:22

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da ako Zapad počne da isporučuje Ukrajini rakete većeg dometa, Moskva će izvući odgovarajuće zaključke i početi da pogađa ciljeve koji još nisu pogođeni, prenose ruski mediji.

ПОГАЂАЋЕМО ЦИЉЕВЕ КОЈЕ ДО САДА НИСМО Путин упозорио Запад на последице испоруке ракета већег домета Украјини

Foto: AP/Tanjug/Alexander Zemlianichenko

- Ovde nema ničeg novog. Prvo, ovi višecevni raketni sistemi su, na kraju krajeva, u upotrebi u ukrajinskoj vojsci – slični sistemi sovjetske, ruske proizvodnje – Grad, Smerč, Uragan - rekao je Putin u intervjuu za na kanal „Rusija 1“.

On je napomenuo da ruska strana ima razumevanje da Ukrajini budu isporučene rakete dometa 45-70 kilometara.

Šef ruske države je napomenuo da je snabdevanje Kijevu američkim raketama povezano sa popunom gubitaka ukrajinske vojne tehnike.

- Da, ali ako budu snabdeveni, a do toga će doći, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje kojeg imamo dovoljno da gađamo one objekte koje još nismo pogodili - rekao je Putin.

Foto: Profimedia

Ranije su SAD objavile sporazum o isporuci Ukrajini višecevnim raketnim sistemima HIMARS, pod uslovom da oni neće biti korišćeni za nanošenje udara na teritoriju Ruske Federacije.

Vladimir Zelenski je javno potvrdio da će Kijev ispoštovati ovaj uslov. Istovremeno, Jegor Černjev, poslanik Vrhovne rade Ukrajine, nije isključio udare raketa koje su isporučile SAD po ruskoj teritoriji. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, komentarišući reči Zelenskog o nekorišćenju oružja koje SAD isporučuju protiv Ruske Federacije, rekao je da Rusija nema kredit od poverenja ukrajinskoj strani, pošto Zelenski nije ispunio nijedno svoje obećanje o mirnom rešavanju sukoba u Donbasu.

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)