POTRESNO: Devetogodišnjak o pucnjavi u školi u Teksasu - napadač izgovorio jezive reči pre masakra

Novosti online

26. 05. 2022. u 17:51

UČENICI koji su preživeli smrtonosnu pucnjavu u osnovnoj školi Rob u kojoj je u utorak ubijeno 19 učenika i dva nastavnika opisali su mučne trenutke nakon što je napadač ušao u školu.

ПОТРЕСНО: Деветогодишњак о пуцњави у школи у Тексасу - нападач изговорио језиве речи пре масакра

Foto: Tanjug

Čens Agire (9) učenik trećeg razreda škole u ​​Uvaldeu u Teksasu, rekao je da su se on i njegovi drugari iz razreda sakrili u kafeteriji kada su čuli pucnjeve.

- Svi su bili uplašeni. Svi smo bili u panici jer nismo znali šta se zaista dešava - rekao je on u izveštaju koji je snimila američka TV stanica.

Učenik je opisao da je video nešto što mu je izgledalo kao "hiljade policajaca" u kafeteriji, dok su se on i ostali đaci skrivali iza bine u prostoriji.

- Morali smo da napustimo školu - rekao je.

U razgovoru za CBS, učenik četvrtog razreda koji je bio u učionici u kojoj su deca ubijena prisetio se da je napadač ušao u prostoriju i rekao: "Vreme je da se umre".

- Kada sam čuo pucnjavu kroz vrata, rekao sam svom prijatelju da se sakrije ispod nečega da nas ne bi pronašao - rekao je dečak KENSU.

On je rekao da su se on i još četiri dečaka sklonili ispod stola preko kojeg je bio stolnjak, što ih je možda sakrilo od pogleda ubice.

- Kada su policajci došli, jedan od njih je rekao: "Viči ako ti treba pomoć" - rekao je dečak i dodao:

- Jedna osoba iz mog razreda je rekla: "Upomoć". Momak je to čuo i ušao je i upucao je. Policajac je upao u tu učionicu. Muškarac je pucao u policajca. I policajci su počeli da pucaju.

Dečak je opisao i momenat kada je pucnjava prestala, kada su napustili mesto na kome su se skrivali.

- Samo sam otvorio zavesu i ispružio ruku. Izašao sam sa svojim prijateljem. Znao sam da je policija tu. Video sam oklop i štit.

Učenik je zahvalio svojim učiteljicama Irmi Garsiji i Evi Mireles, koje su obe poginule u pucnjavi u školi, zbog toga što su spasile živote preživelih učenika.

- Bili su dobri učitelji. Stali su ispred mojih drugova iz razreda da pomognu, da ih spasu.

Jedna učiteljica, koja je insistirala na anonimnosti, opisala je svoje mučno iskustvo kada je pokušavala da uveri učenike da će sve biti u redu ako ostanu sakriveni.

Ona je rekla da su njeni đaci gledali Diznijev film tog jutra u sklopu proslave na kraju školske godine, kada je zvuk pucnjave odjekivao hodnikom. Vikala je svojim učenicima da se sklone ispod svojih stolova dok je jurila da zaključa vrata učionice.

- Vežbali su za ovaj dan godinama - rekla je ona, misleći na vežbe u slučaju pucnjave koje su postale norma u školama u SAD.

- Znali su da ovo nije vežba. Znali smo da moramo da ćutimo ili ćemo se u suprotnom odati. Naša deca ovo nisu zaslužila. Bila su voljena. Ne samo od strane njihovih porodica, već i njihove porodice u školi.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)