PESKOV KOMENTARISAO OSTAVKU BORISA BONDAREVA: "On nije sa nama, on je protiv nas"

Tanjug

24. 05. 2022. u 20:28

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je jučerašnju ostavku Borisa Bondareva, savetnika u stalnoj misiji Rusije pri UN u Ženevi, na koju se odlučio zbog neslaganja sa ruskom specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini ocenivši da je bivši ruski diplomata "protiv Rusije".

ПЕСКОВ КОМЕНТАРИСАО ОСТАВКУ БОРИСА БОНДАРЕВА: Он није са нама, он је против нас

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

- On nije sa nama, on je protiv nas. Kritičan je prema ruskom političkom rukovodstvu koje podržava praktično čitavo stanovništvo naše zemlje. Shodno tome, ovaj gospodin je istupio protiv naše zemlje - rekao je Peskov, prenosi TASS.

Portparol predsednika Ruske Federacije je rekao da Kremlj nije proučio otvoreno pismo diplomate u kojem objašnjava razloge za svoju odluku.

Peskov je savetovao medijima da se obrate ministarstvu spoljnih poslova Rusije za dalji komentar o ovom pitanju.

U jučerašnjem razgovoru sa urednikom "Bi-Bi-Sija" Stivom Rozenbergom ruski diplomata Boris Bondarev je objasnio da je podneo ostavku i izjasnio se protiv ruskog državnog vrha jer se snažno protivi onome što vlada Rusije radi u Ukrajini od 24. februara.

- Ne želim više da budem povezan sa tim. Ne vidim nikakvu alternativu (ovoj odluci) - rekao je visoki ruski diplomata i naglasio da je imao dilemu samo u vezi s tim kad će učiniti to što je učinio, a ne da li će to učiniti.

Bondarev rekao da ne veruje da njegova osećanja deli veliki broj njegovih kolega u ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije.

BONUS VIDEO:

RUSKI SAPERI U AKCIJI: Ministarstvo odbrane objavilo snimak iz Marijupolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna