"RAZBIJEN JE MIT O PUKU AZOV": Konstantinov o predaji u "Azovstalju" - "Nisu oni nikakvi Spartanci"

Novosti online

24. 05. 2022. u 14:22

PREDAJA ukrajinskih militanata, pripadnika puka Azov, stavila je tačku na ukrajinski mit o "nesalomivim ratnicima", rekao je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

РАЗБИЈЕН ЈЕ МИТ О ПУКУ АЗОВ: Константинов о предаји у Азовстаљу - Нису они никакви Спартанци

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija/Javno vlasništvo

Ministarstvo odbrane Rusije je 20. maja izvestilo da je teritorija mariupoljske čeličane "Azovstalj" potpuno oslobođena, i da su zauzeti podzemni objekti tog objekta, u kojima su se krili pripadnici ukrajinske vojske, marinaca, i militanti puka "Azov".

Ukupno je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, od 16. maja oružje položilo i predalo se "2.439 nacista iz puka Azov i ukrajinske vojske, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike oko mesec dana".

Kapitulacijom Azova srušen je mit ukrajinske propagande o "nesalomivim ratnicima, koji će radije da umru, ali ne i da se predaju", rekao je Konstantinov novinarima.

Prema njegovim rečima, "kijevski propagandisti su militante Azova poredili sa braniocima Staljingrada i sa 300 Spartanaca".

- Sada je nekako teško praviti ova poređenja, makar zbog toga što su branioci Staljingrada branili grad, dok su Spartanci poginuli u borbi, a nisu se predali - naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, koliko god se ukrajinska propaganda trudila da bitku za Azovstalj predstavi kao mitsku "operaciju evakuacije", u stvarnosti je to bila kapitulacija.

- Pukao je mit o herojskim braniocima Azovstalja, koji nisu mogli da izdrže sudar sa stvarnošću, a tako će se desiti i sa drugim ukrajinskim mitovima utisnutim tokom protekla jedan i po do dva veka - naglasio je predsednik parlamenta Krima.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: Dejstvo ruske vojske na frontu kod Izjuma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!