SAVETNIK ZELENSKOG POZIVA NA DERUSIFIKACIJU DONBASA: "Ja sam za to da se u potpunosti zaboravi na reč Rusi"

Novosti onlajn

21. 05. 2022. u 10:25

SAVETNIK ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak pozvao je da se u potpunosti izbaci reč „Rusi“ iz Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i iz Harkovske oblasti, prenosi portal „Strana“.

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ ПОЗИВА НА ДЕРУСИФИКАЦИЈУ ДОНБАСА: Ја сам за то да се у потпуности заборави на реч Руси

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Ja sam za to da se u Harkovskoj oblasti u potpunosti zaboravi na reč `Rusi`. Za to sam da se reč `Rusi` zaboravi i u Donjeckoj i Luganskoj oblasti - rekao je on.

Prema njegovim rečima, neophodno je uraditi tako da predstavnika vlasti republika Donbasa više „fizički nema u tim regionima“.

Povodom ove izjave oglasio se pomoćnik ruskog predsednika i šef pregovaračke misije Vladimir Medinski koji je ocenio da je Podoljak ovom izjavom zapravo pozvao na „derusifikaciju“ tih teritorija.

- Skrećem vam pažnju da to ne govori samo portparol zvaničnog Kijeva i cele Ukrajine, već i član pregovaračke grupe koji je dekretom ukrajinskog lidera imenovan da pripremi sporazum o pronalasku rešenja za situaciju u Ukrajini. Nemam komentara - kazao je Medinski.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)