KRVAVO JUTRO U NORVEŠKOM GRADU NUMEDALU: Najmanje četiri osobe izbodene u nasumičnim napadima

Tanjug

20. 05. 2022. u 09:59

NAJMANjE četiri osobe izbodene su i povređene u nasumičnih napadima u Numedalu na jugoistoku Norveške, saopštila je danas lokalna policija.

КРВАВО ЈУТРО У НОРВЕШКОМ ГРАДУ НУМЕДАЛУ: Најмање четири особе избодене у насумичним нападима

EPA

Jedna od žrtava je u kritičnom stanju, a incident još traje, prenosi Rojters.

U 09.46, sat vremena pošto su prvi put obavešteni o incidentu, policija je tvitovala da ima kontrolu nad osobom za koju veruje da je počinilac.

Policija je slučaj definisala kao PLIVO incident, odnosno kontinuirano nasilje opasno po život. 

Dva svedoka kažu da su se incidenti dogodili na pored prodavnice, blizu lokalne crkve.

- Nešto se dogodilo na raskrsnici kod prodavnice. Na licu mesta ima nekoliko vozila hitne pomoći. Deluje ozbiljno, rekla je za medije jedna svedokinja.

- Za sada ima tri osobe koje su povređene, a jedna je teško povređena. Radimo na tome da dobijemo više informacija, saopštila je policija na Tviteru.

Gradonačelnik Jan Bjerke je za medije izjavio da nema potpuni pregled situacije.

- U procesu smo uspostavljanja kriznog štaba. Dobio sam obaveštenje pre 15 minuta. Ne zna se kada se incident dogodio, rekao je Bjerke.

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi