SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA KRIMU: FSB uhapsila pripadnika Islamske države, planirao miniranje pruge

Srna

21. 04. 2022. u 11:53

RUSKA Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je sprečila teroristički napad na Krimu, javlja RIA "Novosti".

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА КРИМУ: ФСБ ухапсила припадника Исламске државе, планирао минирање пруге

Foto: FSB RF

- Pristalica terorističke grupe Islamska država, koji je pripremao teroristički napad na prugu, priveden je na Krimu - saopštila je FSB.

FSB navodi da je državljanin Ruske Federacije priveden u gradu Simferopolju, gde se spremao da digne pruge u vazduh po nalogu vođa krimskotatarskog islamskog dobrovoljačkog bataljona "Krim", koji učestvuje u neprijateljstvima protiv Oružanih snaga Rusije u Ukrajini.

Prilikom pretresa iz kuće teroriste oduzeti su eksploziv ukupne težine tri kilograma, dva električna detonatora, šema za postavljanje bombe ispod železničke pruge, ekstremistička literatura, te zastava i leci Krimskog bataljona.

Protiv privedenog je pokrenut krivični postupak zbog pripremanja terorističkog napada i nedozvoljenog držanja eksplozivnih naprava, navodi RIA "Novosti". 

BONUS VIDEO: SERIJA VAZDUŠNIH UDARA: Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!