NAJSAVREMENIJA MAŠINA IZ PORODICE T-90: Ruska vojska dobila nove tenkove „proriv“ (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 05. 2022. u 11:11

U KOMPANIJI „Uralvagonzavod“, koja je deo državne korporacije „Rosteh“, održana je svečana ceremonija predaje tenkova T-90M „Proriv“ ruskoj vojsci.

НАЈСАВРЕМЕНИЈА МАШИНА ИЗ ПОРОДИЦЕ Т-90: Руска војска добила нове тенкове „прорив“ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

- „Uralvagonzavod“ isporučuje vojsci nove i modernizovane tenkove do nivoa T-90M ‘Proriv’. Priprema i razvoj serijske proizvodnje oklopnih vozila su u potpunosti završeni i dobijeni su pozitivni rezultati kvalifikacionih testova - rekli su u pres-službi kompanije.

Tenk T-90M je najsavršenija mašina iz porodice T-90 i najsposobnija za akcije u uslovima savremenih sukoba. Kako su naveli u pres-službi kompanije, tokom radova je zamenjena topovska kula, modernizovan je pogonski sistem, motor i šasija.


Tenk je superiorniji od svog prethodnika tenka T-90, sačuvana je pouzdanost i minimalan broj tehničkih održavanja.

Ranije je saopšteno da će tokom 2022. godine kopnena vojska Oružanih snaga Rusije dobiti više od 400 jedinica oklopne tehnike. U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da će kompanije odbrambeno-industrijskog kompleksa vojske predati vojsci modernizovane oklopne tehnike.

T-90 je osnovni ruski borbeni tenk koji je proizveden u „Uralvagonzavodu“ početkom 1990-ih godina. U periodu od 2001. do 2010. godine je bio najprodavaniji tenk na svetu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna