IZRAELSKI NAPAD NA SIRIJU: F-16 ispalili 22 rakete, 16 oboreno

P. Z. S. / ria.ru

14. 05. 2022. u 21:15

IZRAELSKI F-16 ispalili su u petak 22 rakete na sirijski naučni centar u oblasti Masjaf i luku Banijas, 16 raketa je uništeno, rekao je kontraadmiral Oleg Žuravljov, zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana (CPVS) u Siriji.

ИЗРАЕЛСКИ НАПАД НА СИРИЈУ: Ф-16 испалили 22 ракете, 16 оборено

Foto Tanjug/AP


-13. maja, od 20.25 do 20.32, šest taktičkih lovaca F-16 izraelskog ratnog vazduhoplovstva, bez ulaska u vazdušni prostor Sirije, napalo je objekte Sirijskog istraživačkog centra u zoni naselja Masiaf i morska luka Banias. Dežurne snage protivvazdušne odbrane Sirijske Arapske Republike uništile su 16 projektila i jednu bespilotnu letelicu, rekao je Žuravljov na brifingu.

On je takođe napomenuo da su u posledicama izraelskih vazdušnih udara poginula tri sirijska vojnika i dva civila, a dva sirijska vojnika su povređena. Osim toga, oštećena su i skladišta specijalne opreme Sirijskog istraživačkog centra.

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU - Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)