UKRAJINSKI GENERALŠTAB: Ruska ofanziva nastavlja se u Donbasu

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

11. 05. 2022. u 18:51

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: Руска офанзива наставља се у Донбасу

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

Ukrajinski Generalštab dao je kratak rezime dejstava po frontovima:


*Na Donjeckom pravcu glavni napori ruske armije usmereni su na sticanje pune kontrole nad gradom Rubižnoje, izvođenje ofanzive u pravcu grada Limana i zadržavanje položaja na desnoj obali reke Severski Donjec. Takođe, Oružane snage RF nastavljaju da se pripremaju za ofanzivu na pravcima naselja Kurahovo i Novopavlovka.

*U cilju pripreme ofanzive, Oružane snage Rusije nastavljaju granatiranje položaja Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Svetlodarska i Troickog u pravcu Artemovsk (Bahmut) (DNR). Oružane snage RF takođe izvode jurišne operacije na pravcima Orehova i Toškovka.

Ilustracija riafan.ru



*U Mariupolju su glavni napori Oružanih snaga RF koncentrisani na blokiranje i pokušaj uništenja jedinica u fabrici Azovstalj, uz nastavak artiljerijske i vazdušne udare.

*Na okupiranim teritorijama Harkovske oblasti Rusi isključuju mobilnu komunikaciju kako bi otežali prenos podataka o kretanju ruskih trupa.

BONUS VIDEO - 200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri