LETONSKA SRAMOTA: Vlasti traktorom uklonile cveće položeno 9. maja na spomenik Oslobodiocima Rige (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 05. 2022. u 13:19

OPŠTINSKE službe Rige u utorak su traktorom uklonile cveće položeno 9. maja na spomenik Oslobodiocima Rige, prenosi portal „Delfi“, pozivajući se na poslanika Gradskog veća Rige.

ЛЕТОНСКА СРАМОТА: Власти трактором уклониле цвеће положено 9. маја на споменик Ослободиоцима Риге (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@leonelk855

Kako navodi portal, odbornik Rige Konstantin Čekušin objavio je na društvenim mrežama fotografiju traktora koji uklanja cveće položeno u ponedeljak na spomenik Oslobodiocima.

- Lice novog veća Rige - napisao je odbornik u potpisu fotografije.

Uprkos jutarnjim naporima letonskih komunalaca, stanovnici ponovo dolaze do spomenika Oslobodiocima Rige i nastavljaju da polažu cveće.

Ruska ambasada u Letoniji saopštila je da način na koji su vlasti Rige postupile sa cvećem položenim na spomenik Oslobodiocima predstavlja „bezgranični bezobrazluk“.

- Jutros je sveže cveće traktor odneo kao staro đubre. Plašili su se da će biti vidljive razmere sećanja i zahvalnosti stanovnika Rige prema vojnicima-oslobodiocima. Ali mnogi ljudi su kupili ovo cveće svojim poslednjim novcem, dugo ga nosili u rukama ulicama prestonice Letonije, pošto su parking i prilazi kod spomenika bili blokirani - navodi se u saopštenju ambasade.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

NAPAD NA AMBASADORA RUSIJE: Protestanti u Varšavi sprečili odavanje pošte Crvenoarmejcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!