NJEGOV GOVOR ČEKAO JE I ZAPAD! Putin: "Borimo se da u svetu ne bude mesta za dželate i naciste" (FOTO)

Novosti onlajn

09. 05. 2022. u 09:40

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se Rusija preventivno oduprla agresiji i da je to bila jedina prava odluka, jer NATO nije želeo da je čuje.

ЊЕГОВ ГОВОР ЧЕКАО ЈЕ И ЗАПАД! Путин: Боримо се да у свету не буде места за џелате и нацисте (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Zemlje NATO-a nisu htele da nas čuju, imale su druge planove. Pripremale su napad na Krim - rekao je ruski lider.

Putin je na Paradi pobede na Crvenom trgu rekao da se milicije u Donbasu i vojnici koji se bore u Ukrajini bore za otadžbinu i budućnost, da u svetu ne bude mesta za, kako je rekao, "dželate i naciste".

Predsednik Rusije je rekao da su se posle nestanka SSSR-a SAD ponašale ekskluzivno, ponižavajući ceo svet i svoje satelite, ali da je Rusija drugačija zemlja.

"Smrt svakog vojnika je tuga za sve nas"

Predsednik je poželeo brz oporavak ranjenim učesnicima specijalne operacije u Donbasu, a takođe je obećao da će pružiti pomoć porodicama poginulih boraca.

- Smrt svakog vojnika je tuga za sve nas, učinićemo sve da pomognemo porodicama i deci poginulih vojnika u Ukrajini - naglasio je šef ruske države.

Foto: Printskrin

"NATO članice nisu želele da nas čuju"

Putin je rekao da je NATO započeo vojni razvoj teritorija koje su susedne Rusiji. Sve je ukazivalo da će sukob sa neonacistima biti neizbežan.

Rusija je dala preventivni odbitak agresiji, što je bila jedina ispravna odluka, naglasio je predsednik.

On je, u obraćanju na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi, rekao da je NATO proširivao vojnu infrastrukturu, da su počele da rade stotine stranih savetnika, da je redovo isporučivano najsavremenije naoružanje iz zemalja NATO-a.

Rusija se oduprla agresiji

"Opasnost je svakim danom bila sve veća. Rusija se preventivno oduprla agresiji - to je bila iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka suverene, jake i nezavisne zemlje“, istakao je Putin.

Predsednik Rusije je rekao da je sistematski stvarana apsolutna neprihvatljiva pretnja za Rusiju, direktno na njenim granicama.

Naveo je da se Ruska Federacija uvek zalagala za nedeljivu bezbednost, ali da zemlje NATO-a nisu želele da je čuju, da su imale potpuno drugačije planove i da je pripremana nova operacija u Donbasu i invazija na, kako je rekao, "naše istorijske teritorije, uključujući Krim".

Prema rečima predsednika Rusije, SAD su posle raspada S S SR-a počele da govore o svojoj ekskluzivnosti, ponižavajući ceo svet i svoje satelite, ali je istakao da je Rusija drugačija zemlja. Putin je naveo da se Rusija nikada neće prestati da poštuje sve narode i kulture.

Putin je naglasio da je Rusija ponosna na nepobeđenu hrabru generaciju pobednika i da je dužnost da se čuva sećanje na one koji su slomili nacizam.

"NOVOSTI" NA SVEČANOJ TRIBINI

NA CRVENOM trgu u Moskvi danas će se održati vojna parada u čast 77. godišnjice pobede

u Drugom svetskom ratu 1941-1945, a sva dešavanja sa trga pratite u našem blogu.

Kao veterana među stranim dopisnicima predsednička administracija je pozvala na svečanu tribinu i stalnog dopisnika "Večernjih novosti" iz Moskve, autora ovih redova - Branka Vlahovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)