GENERAL MIZINCEV UPOZORAVA: Kijev minirao branu na Nikolajevskom jezeru, preti poplava za 45.000 ljudi

P. Z. S. / ria.ru

30. 04. 2022. u 20:42

BRANU Nikolajevskog rezervoara u gradu Marganec, Dnjepropetrovska oblast, minirali su militanti ukrajinskih oružanih formacija, planiraju da je potkopaju i za to okrive jedinice ruskih trupa, rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centar za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

ГЕНЕРАЛ МИЗИНЦЕВ УПОЗОРАВА: Кијев минирао брану на Николајевском језеру, прети поплава за 45.000 људи

Printskrin

-U gradu Marganec, Dnjepropetrovska oblast, militanti ukrajinskih oružanih formacija minirali su branu Nikolajevskog rezervoara, koju sami nacionalisti planiraju da dignu u vazduh, okrivljujući za to „navodno napredujuće jedinice ruskih trupa“, rekao je on.

Mizincev upozorava da će u slučaju njene eksplozije sam grad, kao i niz susednih naselja sa ukupnom populacijom većom od 45 hiljada ljudi, biti u zoni mogućih poplava. Prema generalovim rečima, povlačenje vode zadaće udarac za održavanje života stanovništva, što će dovesti do naglog pogoršanja sanitarne i epidemiološke situacije i širenja zaraznih bolesti u Nikopoljskom regionu.

On je dodao da situaciju otežava nedostupnost medicinske pomoći, kao i nedostatak lekova, uključujući i one koji spasavaju život. Mizincev naglašava da je ova činjenica dokaz kontinuiranog nehumanog odnosa kijevskih vlasti prema sopstvenom narodu.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!