(MAPA) UNIŠTENA 23 OKLOPNJAKA, ELIMINISANO 200 VOJNIKA: Izveštaj o stanju na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / MO Rusije

30. 04. 2022. u 19:49

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju posebnu vojnu operaciju u Ukrajini. Kratak rezime ruskog Ministarstva odbrane o situaciji na frontu u Ukrajini dao je genarl-major Igor Konašenkov.

(МАПА) УНИШТЕНА 23 ОКЛОПЊАКА, ЕЛИМИНИСАНО 200 ВОЈНИКА: Извештај о стању на фронту у Украјини

Foto Tanjug/AP telegram rvvoenkor


- Visoko preciznim raketama lansiranih iz vazduha tokom dana pogođeno je 17 vojnih objekata u Ukrajini. Među njima: osam područja koncentracije radne snage i vojne opreme, pet vatrenih tačaka artiljerije i VBR, kao i dva uporišta. Takođe je uništeno je i komandno mesto i skladište raketno-artiljerijskog oružja na području sela Pokrovskoje u Dnjepropetrovskom regionu, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da je tokom dana, Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uništila dve kontrolne tačke, devet uporišta i područja koncentracije vojnske i opreme, kao i pet skladišta municije i goriva. Kao rezultat napada, stradalo je više od 200 nacista i uništene su 23 jedinice oklopnih vozila.

- Raketne trupe i artiljerija pogodile su 319 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 12 komandnih mesta i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, rekao je general Konašenkov.

Ilustracija riafan.ru


U izveštaju se navodi i da je Ruska PVO u oblasti sela Červoni Jar u Hersonskom regionu oborila u vazduhu Su-25 vazduhoplovnih snaga Ukrajine. Takođe, u selu Vladimirovka presretnute su dve ukrajinske bespilotne vazduhoplovne vozila i 12 raketa ispaljebih iz VBR Smerč u reonu Kamenke u DNR.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 143 aviona, 112 helikoptera, 660 bespilotnih vazdušnih vozila, 279 PVO sistema, 2.677 tenkova i BVP, 308 VBR, 1.196 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.503 jedinica specijalnoh vojnih vozila.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024