( MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Oboren ukrajinski Mi-24; Snage Kijeva izgubile 200 vojnika i 32 oklopnjaka

P. Z. S. / MO Rusije

29. 04. 2022. u 19:17 >> 00:25

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Izveštaj o dejstvima sa fronta dao ja general-major Igor Konašenkov.

( МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Оборен украјински Ми-24; Снаге Кијева изгубиле 200 војника и 32 оклопњака

Foto AP

On je kazao da su visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile tokom dana 38 vojnih objekata u Ukrajini. Među njima: 20 uporišta vodova, 11 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, skladište goriva kod sela Volnoje Pole, radarska stanica u rejonu Pečeneg.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 22 vojna objekta Ukrajine. Uključujući: pet uporišta vodova, 13 područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, kao i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i goriva u naseljima Severodonjeck, Červonoje i Belogorje, kazao je Konašenkov.

Foto AP

U izveštaju se navodi i da su tokom dana raketne snage pogodile tri vojna objekta u Ukrajini. U rejonu Adamovke uništeno je lanser vazdušno-raketnog sistema Buk-M1, kao i helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na lokalitetu u oblasti Čugujev.

- Artiljerijske jedinice su pogodile pet komandnih mesta, 13 uporišta, 64 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i sedam artiljerijskih položaja. Usled udara uništeno je preko 200 nacionalista i 32 jedinice oklopnih vozila i vozila različite namene, kazao je general.

Ilustracija riafan.ru

On je naveo i da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili šest ukrajinskih bespilotnih letelica iznad naselja Zavodi, Semjonovka, Rubižne, Červoni Oskol, Suha Kamenka i Ljubimovka.

- Tokom dana su u vazduhu iznad Izjuma, Nove Dmitrovke, Suhe Kamenke oborene tri ukrajinske rakete Točka-U, kao i rakete višecevnog raketnog sistema Smerč kod sela Topoljskoje, kazao je Konašenkov.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 142 aviona, 112 helikoptera, 640 bespilotnih letelica, 279 protivvazdušnih raketnih sistema, 2646 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 305 višecevnih raketnih bacača, 1184 terenske artiljerije i minobacačke topove, kao i 2475 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)