(MAPA) OPKOLJENO 1.000 UKRAJINACA KOD IZJUMA: Ofanziva na Nikolajev, jedinice VSU se povlače uz velike gubitke

P. Z. S. / telegram voenkorKotenok

29. 04. 2022. u 18:11 >> 18:14

U TOKU je 65. dan rata u Ukrajini od kako je Rusija 24. februara započela vojnu operaciju. Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu.

(МАПА) ОПКОЉЕНО 1.000 УКРАЈИНАЦА КОД ИЗЈУМА: Офанзива на Николајев, јединице ВСУ се повлаче уз велике губитке

Foto Tanjug/AP/printscreen telegram vysokygovorit/youtube rt

Glavni cilj operacije je oslobađanje Donbasa. Vojni analitičar Boris Rožin dao je kratak rezime dejstava na frontu u Ukrajini za telegram kanal Voenkor Kotenok Z


MARIUPOLj
Grupacija Oružanih snaga Ukrajine na Azovstalu je potpuno blokirana i izložena je stalnim napadima. Ne mogu da pobegnu, zalihe su na izmaku. Značajan deo snaga savezničkih trupa iz okoline Mariupolja prebačen je na Donjecki i Zaporoški pravac.

ZAPOROŽJE
Na liniji Vasiljevka-Orehov-Guljaipole bez ikakvih promena. Borbe se nastavljaju na obližnjim prilazima Guljajpolju i naseljima istočno od njega.

NIKOLAJEV
Neprijatelj je potisnut u pravcu samog Nikolajeva, pretrpevši velike gubitke. Pokušaji kontranapada završeni su neuspešno. Zaustavljeni su i pokušaji aktiviranja Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Krivog Roga i Nikopolja.

Ilustracija riafan.ru



ODESA
Grad se priprema za mogući početak neprijateljstava u slučaju proboja ruskih trupa kod Nikolajeva. Postoje i znaci povećanja NATO grupacije u Rumuniji, koja bi mogla da uđe na teritoriju Moldavije i Odeske oblasti.

UGLEDAR
Neprijatelj drži liniju fronta Novomihajlovka-Ugledar-Velika Novoselovka.

MARINKA
Borbe se nastavljaju na području deponije. U selu još nema značajnijeg pomaka. Vojska DNR kontroliše oko 35-40% teritorije Marinke.

AVDEJEVKA
U samoj Avdijevci nema promena. Na severu se vode borbe u blizini autoputa Konstantinovka-Avdejevka, u oblasti Novoselka-2 i Novobahmutovke. Takođe se vode borbe u oblasti Troickog.

LNR
Borbe u industrijskoj zoni Rubižnje, gde su se povukli ostaci Oružanih snaga Ukrajine, braneći se u južnim delovima grada. Vode se borbe za Orehovo, južno od Lisičanska, kao i na periferiji Severodonjecka.

IZJUM
U rejonu Oskola u operativno okruženje upali su ostaci slobodne borbene grupe Oružanih snaga Ukrajine sa ukupnim brojem do 1.000 ljudi. Borbe se nastavljaju u oblasti Paškov, severno od autoputa Barvenkovo-Slavjansk. Borbe se nastavljaju na području Jampolja i Krasnog Limana.


HARKOV
Borbe se nastavljaju za selo Ruska Lozovaja na severnoj periferiji Harkova. Neprijatelj takođe pokušava da bude aktivan, oslanjajući se na Zoločevsko utvrđenje, kao i istočno od Čugujeva.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!