BRISEL KLEKNUO PRED KREMLJEM: Evropska komisija dozvolila plaćanje gasa u rubljama

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:25

EVROPSKA komisija (EK) poslala je pismo zemljama članicama Evropske uniji sa objašnjenjem da kompanije iz EU, pri poštovanju određenih uslova, mogu dplaćati ruski gas u rubaljima, a da to ne bude kršenje sankcija uvedenih protiv Moskve.

БРИСЕЛ КЛЕКНУО ПРЕД КРЕМЉЕМ: Европска комисија дозволила плаћање гаса у рубљама

Foto arhiva

Ovo je objavila britanska novinska agencija Reuters.

Navela je da je moguće uplatiti dolare ili evre na račun kod neke ruske banke sa naknadnom konverzijom tog novca u rublje.

Ova šema isključuje mogućnost blokiranja zapadnim zemljama plaćanja za ruski gas.

Evropska komisija je naglasila da je ovo samo njen „savet“ jer nema ovlašćenje da u toj oblasti nešto zabranjuje i propisuje.

Na ovo je odmah odreagovao zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev:

- Evropska komisija je dopustila plaćanje gasa u rubljama. Mi cenimo doslednost i principijelnost naših evropskih partnera.

Ovim svojim ironičnim rečima Medvedev je dodao smajlije, pa dodao:

- MMF je ocenio da EU bez ruskog gasa neće izdržati duže od šest meseci. Ako ćemo ozbiljno: neće izdržati ni nedelju dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi