VIŠE PEŠAČITE! NE KUPAJTE SE: Kako se život Evropljana promenio uvođenjem sankcija Rusiji?

Novosti onlajn

22. 04. 2022. u 13:08

EVROPSKE države stihijski su prethodnih nedelja, od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, uvodile sankcije Ruskoj Federaciji, u više navrata. Ipak, posledice ovakvih poteza na spoljnopolitičkom planu, u ne malom broju slučajeva obile su se o glavu upravo stanovnicima tih država, koji su sada izloženi preporukama za štednju na svim nivoima.

ВИШЕ ПЕШАЧИТЕ! НЕ КУПАЈТЕ СЕ: Како се живот Европљана променио увођењем санкција Русији?

Foto: EPA

Te preporuke idu od onih ekološki poželjnih poput smanjenja grejanja ili manje upotrebe automobila, pa sve do onih najbizarnijih poput ideje da građani, zarad uštede, treba manje da se kupaju. 

Evropska unija tako je pozvala građane da isključe grejanje, smanje brzinu automobila i prebace se na onlajn rad.

Države su pojedinačno imale još živopisnije ideje: 

  • U Nemačkoj je savetovano ređe kupanje, kako ne bi zavisili od ruskog gasa.
  • U Francuskoj su zamolili stanovnike da smanje temperaturu u stanovima, uštede na klimatizaciji i osvetljenju.
  • U Italiji se uvode temperaturna ograničenja: Leti temperatura ne bi trebalo da bude niža od 25°C, a zimi - ne viša od 19°C.
  • U Irskoj, radi uštede na benzinu, vozačima je savetovano da ređe usporavaju, da ne nose teške stvari, da ne pale klimu, i da više pešače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)