KANCELAR NEHAMER: Beč, Berlin i Budimpešta protiv sankcija na ruski gas

P. Z. S. / ria.ru

13. 04. 2022. u 18:18

AUSTRIJSKI kancelar Karl Nehamer rekao je da se Beč, Berlin i Budimpešta protive uvođenju embarga na isporuke ruskog gasa, budući da bi sankcije pre svega trebalo da budu bolne za Rusiju, a ne za Evropsku uniju.

КАНЦЕЛАР НЕХАМЕР: Беч, Берлин и Будимпешта против санкција на руски гас

Karl Nehamer, Foto AP

-Austrija nije usamljena po ovom pitanju protiv gasnog embarga... S druge strane, Austrija je na strani drugih zemalja članica EU i na strani sankcija Rusiji. Ali sankcije bi trebalo da pogode Rusiju teže nego Evropsku uniju, rekao je Nehamer u saopštenju koje je prenosio CNN.

On je napomenuo da Evropska komisija i Savet EU već razgovaraju o snabdevanju naftom, ali je gas "posebno pitanje", pošto industrija jednog broja zemalja zavisi od ovog resursa.

-Znate, Evropska unija je odlučila da pokušamo da učinimo sve da prekinemo zavisnost od ruskog gasa, Austrija takođe to želi, naravno. Ali sada je to nemoguće. Biće potrebno vreme, dodala je kancelarka.

Nehamer se u ponedeljak u Moskvi sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Sastanak je održan u Putinovoj rezidenciji u blizini Moskve, zatvoren za novinare. Šef opozicione Austrijske Slobodarske partije (APS) Herbert Kikl je kasnije zamerio kancelaru Nehameru što na sastanku sa ruskim predsednikom nije razgovarao o pitanju snabdevanja energijom zemlje.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)