ABRAMOVIČ NIJE OTROVAN: Američki zvaničnik demantovao vest o pokušaju trovanja ruskog oligarha

Tanjug

28. 03. 2022. u 20:33

NEIMENOVANI američki zvaničnik izjavio je danas da obaveštajni podaci sugerišu da su simptomi lošeg zdravstvenog stanja ruskog milijardera Romana Abramovica i ukrajinskih mirovnih pregovarača bili posledica faktora okruženja, a ne trovanja.

АБРАМОВИЧ НИЈЕ ОТРОВАН: Амерички званичник демантовао вест о покушају тровања руског олигарха

Foto: EPA

Pozivajući se na osobe koji su upoznate sa incidentom, Volstrit džornal je izvestio da su ruski milijarder Roman Abramovič, koji se nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca i ukrajinski mirovni pregovarači imali simptome trovanja ranije ovog meseca nakon sastanka u Kijevu.

Američki zvaničnik je, međutim, rekao britanskoj novinskoj agenciji da obaveštajni podaci sugerišu da su simptome izazvali faktori okruženja i dodao nije bilo trovanja.

Zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, odbio je da precizira detalje.

Abramovič, koji je prihvatio zahtev Ukrajine da pomogne u pregovorima o okončanju ruskog napada i najmanje dva visoka člana ukrajinskog tima imali su simptome trovanja, naveo je u izveštaju Volstrit džornal.

Simptomi su se ispoljili kao crvenilo očiju, stalno i bolno suzenje očiju i ljuštenje kože na licu i rukama, preneo je list.

Abramoviču i ukrajinskim pregovaračima, uključujući poslanika krimskih Tatara Rustema Umerova, od tada je bolje i njihovi životi nisu u opasnosti, izvestio je list.

BONUS VIDEO: ZASEDA ZA RUSE: Ukrajinci objavili snimak sa nepoznate lokacije


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)