OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Roman Abramovič kupuje novi klub!

Novosti online

24. 03. 2022. u 17:28

NAVIJAČI Čelsija ovih dana tuguju jer je Roman Abramovič rešio da proda njihov omiljeni klub, koji je kao gazda odveo do najviših fudbalskih visina, ali ruski bogataš neće napuštati fudbal. Naprotiv.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Роман Абрамович купује нови клуб!

Tanjug/AP

Kako javlja "Dejli miror", pozivajući se na turski "Fanatik", Abramovič će, paralelno sa prodajom Čelsija, započeti proces kupovine jednog kluba iz Turske.

I to FK Gectepe.

Iako nije obelodanjeno zašto se ruski milijarder opredelio baš za taj klub, koji je jedini put šampion bio davne 1950, a trenuno je u zoni ispadanje iz prve lige, "Fanatik" tvrdi sledeće:

- Turska nije uvela sankcije Rusima, a pregovori koje je Abramovič započeo desili su se dva dana nakon što je njegova superjahta "Eklipsa" vredna preko 800 miliona evra, prispela u Marmaris. Njegova druga luksuzna jahta, "Moj Solaris", stigla je u Bodrum dan ranije, što je dovelo do protesta grupe Ukrajinaca koji su neuspešno pokušavali da čamcem onemoguće prispeće.

Gectepe je, pored titule, osvojio i dva Kupa Turske, 1969. i 1970, a na međunarodnoj sceni je najdalje dogurao u Kupu pobednika Kupova, kada je 1970. bio četvrtfinalista.

Podsetimo, Abramoviču je britanska vlast izrekla sankcije zbog veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

FOTO: Tanjug/AP

Abramovičeva imovina je "zamrznuta", a Čelsiju izdata posebna licenca koja mu omogućava da se takmiči, dok do juče nije mogao ništa da zarađuje, a onda su "plavcima" uvedene određene olakšice, pa mogu da prodaju karte navijačima za gostovanja, za mečeve u FA kupu i Ligi šampiona, kao i za utakmice ženske sekcije kluba.

Pomenuti bogataš je doneo ogroman uspeh londonskom klubu kog je kupio 2003, a kog je 2. marta stavio na prodaju. 

Inače, na Čelsijevim utakmicama, navijači i dalje drže rusku zastavu, uz lik gazde kluba i natpis "Romanovo carstvo", što se odnosi na Abramoviča, a na engleskom se isto piše kao "Rimsko carstvo".

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!