ŽESTOKA NOĆ U FRANCUSKOJ: "Molotovljevim koktelima" zasuli policiju, gađali ih vatrometima (VIDEO)

G. Čvorović - (Od stalnog dopisnika: PARIZ)

28. 03. 2022. u 15:21

URBANO nasilje na sceni je poslednje dve noći u mestima Sevran i Olne su Boa u oblasti Sena Sen Deni, u severoistočnom predgrađu Pariza. Pobunjeni mladići pale automobile, autobuse i kontejnere, lupaju gradski mobilijar, obračunavaju se sa policijom. Postavljene su i barikade, a buktinje ližu nebo.

ЖЕСТОКА НОЋ У ФРАНЦУСКОЈ: Молотовљевим коктелима засули полицију, гађали их ватрометима (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/The Sun

Pedesetak učesnika protesta, naoružani metalnim šipkama, presreli su gradski autobus, izbacili vozača i zapalili vozilo.

Grupe mladih, maskiranih napadača bacale su u noći između nedelje i ponedeljka teške predmete i zapaljive projektile na policiju i gađali čuvare reda vatrometom. Na jedno policijsko vozilo bačen je „Molotovljev koktel”.

Snage reda su uzvraćale suzavcem. Sukobi su trajali satima, završili su se oko 3.30 ujutro, a uhapšeno je šestoro napadača. Slični neredi organizovani su i u subotu uveče.

Do pobune je došlo posle smrti, u subotu tokom dana, jednog tridesetogodišnjaka iz Sevrana, kojeg je policija zaustavila na semaforu za volanom ukradenog kamioneta. Iz do sada još nepoznatih razloga, jedan od policajaca je pripucao i smrtno ranio vozača. On je ranjen za volanom nastavio put nekoliko metara i udario u druga kola, pre nego što se zaustavio. Prebačen je helikopterom u bolnicu, ali je preminuo od posledica ranjavanja.

Policajac koji je pucao je, kažu, u šoku i smešten je na bolničko lečenje. Policijska kontrola je pokrenula istragu. Određena naselja u susednim mestima Sevran i Olne su Boa poznata su po neredima.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI SNIMAK - Uništavanje kamufliranih položaja raketnog sistema "Grad"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku