PESKOV O ISPORUČIVANJU GASA: Nećemo se baviti filantropijom ako Evropa odbije da plati u rubljama

Novosti online

28. 03. 2022. u 12:53

PROTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će rusko-ukrajinski pregovori u Istanbulu teško početi danas, ali da bi to moglo da se desi sutra.

ПЕСКОВ О ИСПОРУЧИВАЊУ ГАСА: Нећемо се бавити филантропијом ако Европа одбије да плати у рубљама

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

On je kazao da je Kremlj video monstruozne snimke na kojima navodno ukrajinski vojnici muče ruske vojnike, da Istražni komitet istražuje taj slučaj i da će dati pravnu ocenu.

Kako je rekao, neće biti sastanka Putina i Zelenskog posle sastanka delegacija u Istanbulu.

- Za sada ne možemo konstatovati značajniji napredak ili pomake - rekao je tim povodom.

- Nova Bajdenova izjava o Putinu je alarmantna, nastavićemo da pratimo i pažljivo beležimo takve izjave - dodao je Peskov.

Komentarišući plaćanje ruskog gasa u rubljama, on je rekao da se sada razrađuju svi modaliteti.

- I tada će biti određeni jasni vremenski okviri, ali gas definitivno nećemo isporučivati besplatno - poručio je potparol Kremlja.

Moskva razrađuje detalje o isporuci gasa "neprijateljskim zemljama" za rublje, ali se neće baviti filantropijom ako Evropa odbije da plaća u ruskoj valuti - dodao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Peskov je reako i da su procedure o snabdevanju veoma komplikovane i da uključuju i isporuke, i plaćanje, kao i prilagođavanje salda.

Portparol Kremlja se uzdržao od iznočenja detalja o tome koje bi mere Rusija mogla da preduzme ako Evropa odbije da plati gas u rubljama.

BONUS VIDEO:

SNIMAK RUSKE MISIJE - Helikopterska jedinica u akciji u Ukrajini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije