RUSKI ENERGENTI MOĆI ĆE DA SE PLATE I BITKOINIMA Pavel Zavaljni: Izgubili smo svako intersovanje za evre i dolare

M.Đorđević

24. 03. 2022. u 21:53

PREDSEDNIK Komiteta za energetiku Državne dume rusije Pavel Zavaljni rekao je da će ruski energenti moći da se plate zlatom, nacionalnim valutama prijateljskih zemalja ili čak i bitkoinom.

РУСКИ ЕНЕРГЕНТИ МОЋИ ЋЕ ДА СЕ ПЛАТЕ И БИТКОИНИМА Павел Заваљни: Изгубили смо свако интерсовање за евре и доларе

Foto: Piksabej

Rusija je spremna da prihvati bilo šta osim valuta kao što su evro ili američki dolari, , rekao je jedan od najviših zvaničnika ruskog energetskog sektora. 

U intervjuu za Rossiia Segodnja, predsednik ruskog energetskog komiteta Državne dume, Pavel Zavalni, sugerisao je da bi Rusija mogla da počne da prihvata bitkoin u zamenu za izvoz energije:

- Mi nudimo Kini da pređemo na transakcije u nacionalnim valutama, kao što su rublja i juan. Sa Turskom bi to bile lira i rublja. Valute mogu biti različite; to je uobičajena praksa. Ako bi bilo neophodno trgovati bitkoinom, i to bismo to uradili.

Zavaljni je takođe izrazio podršku odluci predsednika Vladimira Putina da neprijateljskim zemljama nametne plaćanje energije u ruskim rubljama. 

- Ako ne možemo da koristimo evro, da ga zaradimo, ako je narušena mogućnost da se energija obračunava u ovoj valuti, zašto bismo onda trgovali s njom, retorički je upitao Zavaljni i dodao:

- Za nas se ova valuta pretvara u omot za slatkiše. Izgubili smo svako interesovanje za evre i dolare.

Putin je u sredu najavio da će Rusija početi da zahteva plaćanje prirodnog gasa u rubljama od „neprijateljskih zemalja”.

BONUS VIDEO: RUSKI "KRASNOPOLj" RAZNEO UKRAJINSKI PVO: Pogledajte snimak napada specijalnom granatom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju