"UKRAJINSKE VLASTI TERORIŠU SOPSTVENE GRAĐANE" Konašenkov - "Kijevski izveštaji o gubicima ruske vojske su propagandne laži"

Novosti onlajn

21. 03. 2022. u 17:53

IZJAVE savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka o „stvarnim gubicima“ ruske vojske tokom specijalne operacije su „propagandne laži“, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

УКРАЈИНСКЕ ВЛАСТИ ТЕРОРИШУ СОПСТВЕНЕ ГРАЂАНЕ Конашенков - Кијевски извештаји о губицима руске војске су пропагандне лажи

Foto: Arhiva

- Ne preporučujem da ikoga obmanjujete o stvarnim mogućnostima i profesionalizmu Oružanih snaga Rusije. Svi navodno ‘pravi podaci’ koje objavljuje gospodin Podoljak o gubicima vojne tehnike i ljudstva ruskih oružanih snaga, uključujući starije i više oficire, predstavljaju propagandne laži - naglasio je Konašenkov.

Konašenkov je naglasio da Oružane snage Rusije, osim prekjuče lansiranih hipersoničnih vazdušnih raketa „Kinžal“, koriste i druga najnovija oružja.

Svi ovi sistemi naoružanja, kao i drugo oružje, ako gospodin Podoljak ne zna, nazivaju se — savremena ruska vojska i mornarica, naglasio je Konašenkov.

Foto: Printscreen

Ukrajinske vlasti terorišu sopstvene građane

Građane koji pokušavaju da napuste Ukrajinu teroriše sopstveni režim, muško stanovništvo na granici nasilno se mobiliše u „rezerviste“ , rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Deci i ženama je i dalje dozvoljeno da prođu. Iako ne svima. Što se tiče muškog dela stanovništva Ukrajine, njih tamo, na granici, nasilno odvode u vojsku kao takozvane „rezerviste“, rekao je Konašenkov.

Kako je objasnio, SBU i neonacističke formacije prave pometnju na granici i terorišu sopstvene građane. Muško stanovništvo se pri tome koristi kao „topovsko meso“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA: Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo