VIŠE POGINULIH U UKRAJINSKOM RAKETIRANJU: Balistička raketa ubila i dvoje dece u Makijevki

P. Z. S. / ria.ru

15. 03. 2022. u 21:17

MEĐU žrtvama raketiranja Makijevke od strane ukrajinskih trupa sa balističkim kompleksom Točka-U u DNR je dvoje dece, saopštilo je republičko Ministarstvo zdravlja.

ВИШЕ ПОГИНУЛИХ У УКРАЈИНСКОМ  РАКЕТИРАЊУ: Балистичка ракета убила и двоје деце у Макијевки

Foto: Narodna milicija


Ranije je kancelarija DPR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (JCCC) prijavila četiri žrtve, među kojima i dete.

- Od 4 žrtve, 2 dece: 10-godišnja devojčica sa neprodirajućom (tupom) povredom oka; 16-godišnji dečak sa višestrukim ranama od gelera na licu, saopštilo je ministarstvo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI POTVRDILI: Tržni centar je pogođen, ali nije naša greška