OPLJAČKANA PRAVOSLAVNA CRKVA, ZAPALJENA RUSKA ŠKOLA: Talas rusofobije i šovinizma se širi zapadnom Evropom (FOTO)

Novosti online

13. 03. 2022. u 11:51

PRAVOSLAVNA crkva Svetog Nikole u Oksfordu je opljačkana nakon što su u njoj prikupljena sredstva za pomoć izbeglicama u Ukrajini.

ОПЉАЧКАНА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, ЗАПАЉЕНА РУСКА ШКОЛА: Талас русофобије и шовинизма се шири западном Европом (ФОТО)

Foto: Jutjub/Anna Platt/Tviter/@byzkanonist

Crkva se našla na meti vandala rano jutros, a otac Aleksandar Laščuk je objavio na tviteru fotografiju časne trpeze u oltaru oko koje su razbacane svete knjige i sasudi.

- Učinjena je velika šteta; sveti sasudi i mošti su ukradeni zajedno sa značajnom sumom prikupljenom za pomoć unesrećenima u Ukrajini. Molimo vas da se molite za oca Stivena Plata i njegovu pastvu - napisao je Laščuk.

Na sreću, kako je dodao on, Sveti Darovi koji se nalaze u časnoj trpezi su ostali netaknuti.

Na talasu antiruske histerije koja je zavladala zapadnom Evropom desio se još jedan incident, kada je u petak uveče zapaljena fiskulturna sala rusko-nemačke škole Lomonosov u Berlinu.

Policija je saopštila da nije bilo žrtava, i pokrenula je istragu.

BONUS VIDEO: Z KOLONA: Ruski tenkovi iz pravca Donjecka ulaze u Mariupolj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!