POVRATAK MADURA NA SVETSKU SCENU: Predsednik Venecuele otkrio šta je dogovoreno sa Amerikancima

Tanjug

08. 03. 2022. u 08:25

VLADA Venecuele i delegacija američke administracije dogovorile su se tokom sastanka u Karakasu da nastave razgovore o pitanjima od zajedničkog interesa, rekao je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro.

ПОВРАТАК МАДУРА НА СВЕТСКУ СЦЕНУ: Председник Венецуеле открио шта је договорено са Американцима

Foto: AP

- Dogovorili smo se da nastavimo razgovore o pitanjima od zajedničkog interesa. Sastanak je trajao skoro dva sata i bio je srdačan i s poštovanjem - saopštio je Maduro na nacionalnoj televiziji, prenosi TASS.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki ranije je potvrdila da je američka delegacija otputovala u Karakas na razgovore, između ostalog, o energetskoj bezbednosti i situaciji sa američkim državljanima koji su pritvoreni i izdržavaju kaznu u Venecueli.

O odlasku delegacije visokih američkih zvaničnika u Venecuelu, da bi sa vladom predsednika Madura razgovarala o mogućnosti ublažavanja sankcija na izvoz venecuelanske nafte, u trenutku kada Bajdenova administracija razmatra zabranu uvoza ruske nafte i gasa, izvestio je u ponedeljak “Vašington post”, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Kako je ocenio taj list, ovo je najviši nivo kontakta između dve zemlje u poslednjih nekoliko godina koji dolazi u trenutku kada SAD nastoje da izoluju Rusiju zbog njenog napada na Ukrajinu.

Poseta američke delegacije realizovana je samo nekoliko dana nakon što su Maduro i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali telefonom o jačanju partnerstva između svojih zemalja.

RUSKI TENKOVI SVE BLIŽE KIJEVU: Putinova armija napreduje ka glavnom gradu Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a