AZOVI DIGLI U VAZDUH ZGRADU U MARIUPOLJU: Pod ruševinama 200 ljudi, većinom žene i dece

Novosti online

05. 03. 2022. u 09:27 >> 09:36

PRIPADNICI Azova digli su u vazduh kuću u Mariupolju, ispod ruševina 200 ljudi, većinom žena i dece, rekao je Pušilin, prenosi Izvestja.ru.

АЗОВИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ ЗГРАДУ У МАРИУПОЉУ: Под рушевинама 200 људи, већином жене и деце

Foto: Printscreen/Jutjub

Borci „Azova“ aktivirali su eksplozivnu napravu u Marijupolju, na Bulevaru Meotide. 

- Marijupoljska administracija saopštava da je uspostavljen koridor u pravcu Zaporožja. To su nedavno objavili. Prema našim informacijama, tamo je krajnje nebezbedno. Zbog toga nam je i krajnje problematično da snosimo odgovornost, jer se tamo nalaze nacionalistički bataljoni i već se izvode provokacije. Bukvalno pre nekoliko minuta borci 'Azova' su aktivirali ranije postavljene eksplozivne naprave, zbog čega se srušila zgrada na adresi Bulevar Meotide, 15/20. Pod ruševinama je u ovom trenutku, u podrumu, oko 200 ljudi, među kojima su većina žene i deca. Zbog toga nam je krajnje problematično da preuzmemo odgovornost za taj koridor - rekao je Pušilin za ruski „Prvi kanal“.

Nepuni sat pre granatiranja, DNR Denis Pušilin upozorio je na to da ukrajinski nacionalisti možda neće poštovati naređenja prekidu vatre i humanitarnim koridorima, te da postoji rizik da će proces biti poništen.

- Naše jedinice su dobile sve relevantne komande o prekidu vatre, ali do sada nijedna osoba nije prošla humanitarnim koridorom - rekao je Pušilin.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je Rusija proglasila primirje radi izlaska civila iz Marijupolja i Volnovahe od 10.00 po moskovskom vremenu. 

Gradonačelnik Mariupolja, Vadim Bojčenko izjavio je da će otvaranje humanitarnog koridora i prekid vatre u tom gradu omogućiti početak obnove infrastrukture - struje, vode i mobilnih komunikacija.

BONUS VIDEO: 

NEVIDLjIVA SMRT SA NEBA: Ruski dron uništio "ajdarovce", pogledajte snimak napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama