UKRAJINSKI NACIONALISTI PRIPREMAJU PROVOKACIJU: DNR - Žele da namerno izazovu smrt civila

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 14:35

UKRAJINSKI nacionalisti pripremaju provokaciju u Mariupolju, tako što dovode stanovništvo u fabriku u tom gradu i postavljaju vojnu opremu u njenoj blizini, saopštila je Narodna milicija DNR.

УКРАЈИНСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ПРИПРЕМАЈУ ПРОВОКАЦИЈУ: ДНР - Желе да намерно изазову смрт цивила

Foto AP

- Prema operativnim informacijama dobijenim u gradu Mariupolju, na teritoriji pogona 'Azovstal', komandant specijalnog odreda 'Azov' 12. oklopne jedinice Nacionalne garde Ukrajine priprema masovnu provokaciju koja bi dovela do smrti civila - prenosi Narodna milicija DNR u Telegramu.

Navedeno je da se civilno stanovništvo dovodi na teritoriju fabrike 'Azovstal'. Ljudi se uvode u minirane radionice i kancelarije, a vojna oprema je razmeštena u dvorištu preduzeća.

- U slučaju proboja jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u odbrani grada Mariupolja, nacionalisti planiraju da miniraju zgradu fabrike, kako bi potom optužili rusku stranu za ubijanje civila i uništavanje infrastrukture artiljerijom - navedeno je u izveštaju.

U 34. školi u Mariupolju nacionalisti kao taoce drže više od 60 civila, među kojima su više od polovine žene i deca. Tu nasilno dovode sve građane koji su pokušali da napuste grad humanitarnim koridorima, saopštila je DNR.

Portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin je prethodno rekao da ruska vojska ne ulazi u Mariupolj, ali da ukrajinska vojska sada blokira izlazak stanovnika humanitarnim koridorima iz grada.

On je naglasio je da niko neće otvarati vatru na stambene četvrti u tom gradu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OČEVICI U HERSONU ZABELEŽILI: Ruska vojska čisti grad od neonacista i Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?