SANKCIJE I ZA RUSKE MAČKE: Međunarodna federacija uzgajivača zabranila vlasnicima iz Rusije učešće na takmičenjima

Tanjug

03. 03. 2022. u 07:56

MEĐUNARODNA federacija uzgajivača mačaka odlučila je da zbog situacije u Ukrajini zabrani učešće mačkama iz Rusije na međunarodnim takmičenjima.

САНКЦИЈЕ И ЗА РУСКЕ МАЧКЕ: Међународна федерација узгајивача забранила власницима из Русије учешће на такмичењима

Tanjug/Tara Radovanović

Mačke čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji neće moći da učestvuju na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka (FIFe), a neće moći ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije.

„Izvršni odbor FIFe šokiran je i užasnut time što je vojska Ruske Federacije izvršila invaziju na Ukrajinu i započela rat. Mnogi nevini ljudi izgubili su život, mnogi su ranjeni ili su primorani da napuste svoje domove“, navodi se u objašnjenju ove organizacije zbog čega su uvedene sankcije ruskim mačkama.

Kako se dodaje, FIFe će organizovati donacije kako bi pomogli uzgajivačima mačaka u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

FIFe je međunarodna organizacija sa sedištem u Parizu i čini je 41 član iz 39 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Svake godine organizuje više od 700 događaja, na kojima ukupno bude izloženo 200.000 mačaka.

BONUS VIDEO: DNR POKAZAO NOVE SNIMKE: Ovako izgledaju napušteni položaji ukrajinskih marinaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi