RUSKA FLOTA ODBILA NAPAD UKRAJINSKE MORNARICE: Ukrajinci pokušali da likvidiraju svoje vojnike koji su položili oružje!

Novosti onlajn

26. 02. 2022. u 16:59

MANjI brodovi Oružanih snaga Ukrajine pokušali su da likvidiraju sopstvene vojnike koji su položili oružje na Zmijskom ostrvu dok ih je ruska vojska evakuisala, ali je napad odbijen, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

РУСКА ФЛОТА ОДБИЛА НАПАД УКРАЈИНСКЕ МОРНАРИЦЕ: Украјинци покушали да ликвидирају своје војнике који су положили оружје!

Foto: Printskrin/Twitter/ Luka Duvnjak

Kako je objasnio, 25. februara tokom evakuacije 82 ukrajinska vojnika sa Zmijskog ostrva koji su dobrovoljno položili oružje, 16 manjih brodova Ratne mornarice Ukrajine pokušalo je da napadne brodove ruske Crnomorske flote, koristeći „taktiku roja“. Jedan deo ukrajinskih vojnih plovila delovao je krijući se iza civilnih brodova.

- Cilj ovog napada bila je pre svega osveta ukrajinskim vojnicima koji su položili oružje i optuživanje ruske vojske za likvidiranje zarobljenika. Usled bitke na moru šest manjih brodova Ratne mornarice Ukrajine je uništeno. Nijedan od 82 ukrajinska vojnika sa Zmijskog ostrva nije povređen - rekao je Konašenkov.

On je istakao da su za vreme napada ukrajinskih plovila iznad tog područja patrolirale američke strateške bespilotne letelice RQ-4 „Global Hok“ i MQ-9A „Riper“.

- Velika je verovatnoća da su upravo američke bespilotne letelica navodile ukrajinska plovila na brodove Crnomorske flote Rusije - istakao je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ČEČENSKI GARDISTI STIGLI U UKRAJINU? Ramzan Kadirov objavio snimak, prekaljeni borci dolaze na front

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije