OFANZIVA SE NASTAVLJA U SVIM PRAVCIMA, PO PLANU: Rusija izdala novo naređenje nakon što je Kijev odbio pregovore

R. V.

26. 02. 2022. u 16:37

NAKON što je kijevska strana odbila da pregovara, sve jedinice su dobile naređenje da razvijaju ofanzivu u svim pravcima u skladu sa planom operacije, rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

ОФАНЗИВА СЕ НАСТАВЉА У СВИМ ПРАВЦИМА, ПО ПЛАНУ: Русија издала ново наређење након што је Кијев одбио преговоре

EPA

- Nakon što je ukrajinska strana napustila pregovarački proces, danas je svim jedinicama naređeno da razvijaju ofanzivu u svim pravcima u skladu sa planom operacije - rekao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost od Kijeva još 2014. godine, a 24. februara Rusija je pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine.

U televizijskom obraćanju sugrađanima, Putin je rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su republike Donbasa zatražile pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

Volodimir Zelenski je ranije ponudio da sedne za pregovarački sto. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija spremna da pošalje svoju delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom. Kasnije je Peskov rekao da je ukrajinska strana najavila preispitivanje ideje o održavanju pregovora sa Ruskom Federacijom u Minsku, birajući Varšavu, a potom i potpuno „levu komunikaciju“.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!