POSLE VELIKE BRITANIJE SAD NA POTEZU: Amerikanci povlače pripadnike Nacionalne garde iz Ukrajine

Tanjug

12. 02. 2022. u 18:40

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin naredio je danas pripadnicima Nacionalne garde Floride da napuste Ukrajinu i budu premešteni „negde drugde u Evropi“, saopšteno je iz Pentagona, a prenosi Si En En.

ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ САД НА ПОТЕЗУ: Американци повлаче припаднике Националне гарде из Украјине

Foto AP

Kako je navedeno, 160 američkih vojnika, pripadnika Nacionalne garde, u Ukrajini je od novembra u misiji obuke ukrajinskih snaga.

- Oni napuštaju Ukrajinu i biće premešteni na drugo mesto u Evropi. Ministar odbrane je ovu odluku doneo iz predostrožnosti, vodeći se pre svega bezbednošću naših pripadnika i smernicama Stejt departmenta o američkom osoblju u Ukrajini - navodi se u saopštenju Pentagona.

Pentagon je poručio da i dalje podržava ukrajinsku vojsku, uprkos ovoj naredbi.

- Ovo novo pozicioniranje ne znači promenu u našoj odlučnosti da podržimo ukrajinske oružane snage, ali nam omogućava fleksibilnost u obezbeđivanju saveznika i odvraćanju agresije - navodi se u saopštenju.

Foto: EPA

Ministri odbrane SAD i Rusije, Lojd Ostin i Sergej Šojgu, razgovarali su danas telefonom o ukrajinskoj krizi.

Kako je saopšteno iz Pentagona, u razgovoru je bilo reči "o bezbednosnim pitanjima i nagomilavanju ruskih trupa na Krimu i oko Ukrajine."

Ovi potezi Pentagona, u kombinaciji sa evakuacijom neprioritetnog osoblja iz američke ambasade u Kijevu, znak su sve veće zabrinutosti zvaničnika u Vašingtonu za bezbednost državljana SAD u Ukrajini, navodi Si En En.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!