PUTINOV ŠAH MAT: Dok je Makron leteo prema Moskvi, MiG-31 sa hiperzvučnom raketom Kinžal stigao u Kalinjingrad! (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 02. 2022. u 16:42

DOK francuski predsednik Emanuel Makron pokušava da stiša najavu rata na istoku Evrope, Zapad je uplašio novi potez, za kojim kako tvrde razni analitičari, kremljolozi tvrde stoji Vladimir Putin.

ПУТИНОВ ШАХ МАТ: Док је Макрон летео према Москви, МиГ-31 са хиперзвучном ракетом Кинжал стигао у Калињинград! (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Thibault Camus, Pool/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Naime, dok je Makron letelo ka Moskvi u rusku enklavu na Baltiku okruženu NATO članicama sleteo je kako se trvdi MIG-31K i to verzija koja nosi hiperzvučnu krstareću raketu.

Inače stanovništvo ove ruske enklave napravilo je snimak pre sletanja MIG-31K na kome se jasno ispod letelice vidi hiperzvučna raketa. MIG-31K sletelo je u avio bazu Čkalovska u ovoj enklavi u kojoj su smeštene značajne vojne efektive Rusije na Baltiku, što uključuje i balističke rakete tipa Iskander i PVO Sistem dugog dometa S-400.

Inače migovi -31, a posebno verzija sa hiperzvučnom krstarećom raketom do sada nisu bili nikad bazirani u ovoj ruskoj enklavi. Ovo je prvi put od kada je počelo gomilanja ruskih snaga na granici sa Ukrajinom i u Belorusiji, gde počinju vojni manevri.

Inače ovo je više uznemirilo Zapad od Ukrajine, kao tvrde neki, jer sa ovom raketom Rusija ima po kontrolom kompletu zapadnu Evropu sve do granice Francuske i Španije, kao i južni deo Mediterana.

Kinžal

Kh-47M2 kinzhal (bodež) je ruska balistička raketa. Domet rakete je više od 2000 km, dostiže brzinu iznad 10 Maha i može da izvodi manevre izbegavanja u svim fazama leta.

Može biti naoružan konvencionalnim ili nuklearnim bojevim glavama, a može biti lansirana iz bombardera Tu-22M3 ili presretača MiG-31K.

Balistička raketa Kh-47M2 Kinzhal je najnovije rusko oružje, za koje neki analitičari kažu da je avionska verzija balističke rakete Iskander.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheran; Bela kuća bez komentara (FOTO/VIDEO)